Nyheter

GKSS starkast på slutet

  • 19 aug 2024

image: GKSS starkast på slutet

Det var Göteborgs Kungliga Segelsällskap, GKSS, som till slut stod som segrare i Allsvenskans deltävling 3 i Åmål. GKSS hade lite trevande inledning på tävlingen på fredagen, men på lördagen ökade de tempot och fick in flera "spikar". Inför söndagens kappseglingar låg de helt lika med hemmaklubben SS Åmålsviken. Båda dessa klubbar levererade idel toppresultat och när finalen skulle avgöras var det i praktiken helt jämnt. Först i mål skulle komma att avgöra och det blev GKSS som i finalen visade sig vara allra starkast. De vann den ganska klart före just Åmålsviken och därmed hela tävlingen.

Kompletta resultat för deltävlingen i Åmål och även den Allsvenska tabellen finns under Live & Resultat

Följ tävlingen i Åmål

  • 13 aug 2024

image: Följ tävlingen i Åmål

På fredag 16 augusti kl 12:00 startar första kappseglingen i Allsvenskans deltävling 3 i Åmål. Alla kappseglingar kommer att ligga nära land, så det finns utmärkta möjligheter att följa all dramatik från stränderna runt arenan. Kappseglingarna pågår fredag, lördag och söndag, och kommentatorerna kommer att höras av publiken på land.

Från och med lördagen kl 12:00 påbörjas också live-sändningarna som läggs ut på Youtube och Facebook. Drönare, ombordkameror, landkameror och rörlig kamera kommer att följa allt på nära håll och kommentatorerna förklarar vad som händer och gör intervjuer och analyser.

Här är olika länkar till live-sändningar
Live lördag från kl 12:00
Live söndag från kl 09:00
Live final söndag ca 14:30

Facebook läggs också löpande ut bilder och reportage under alla tävlingsdagar.

Live resultatredovisning finns här

Klart för Åmål

  • 4 aug 2024

image: Klart för Åmål

Efter lite sommaruppehåll i Allsvenskan återstartar vi nu med deltävling 3 i Åmål den 16-18 augusti. Arrangörerna är klara med alla förberedelser och förhoppningsvis har de tävlande besättningarna tränat extra hårt, inspirerade av svenska framgångar i OS.

Klubbarna ska anmäla sina besättningar i Sailarena senast den 12 augusti och först då vet vi vilka deltagare det blir. Läget inför deltävling 3 är att det är jämnt i toppen. KSSS leder med några få poäng före ett koppel av klubbar. Det är Halmstads Segelsällskap, Ekolns Segelklubb och Stenungsunds Segelsällskap, alla dessa på samma poäng.

Vi ser fram emot spännande och härlig segling i Åmål.

Samarbetspartners